2010. szeptember 15., szerda

Fokhagymás mangalica zsíros pirítós

Ripsz-ropsz elkészíthető, egyszerű, mégis nagyszerű étel, ami főleg a hideg időkben esik jól.
Hozzávalók:
  • 3-4 szelet rozskenyér (aki a fehérkenyeret szereti, hát legyen az :) )
  • mangalica zsír - tartósító és adalékmentes!! (az egészség jegyében!! :) )
  • néhány gerezd fokhagyma
  • kevés só, pirospaprika - ízlés szerint
Elengedhetetlen eszköz: kenyérpirító (egyébként szerintem sütőben is meg lehet melegíteni a kenyeret, úgyhogy talán nem is annyira elengedhetetlen a kenyérpirító :) )
A kenyérszeleteket "bedobom" a kenyérpirítóba, a fokhagyma gerezdeket megpucolom. Amikor a kenyerek megfelelően megpirultak, bedörzsölöm a szeleteket fokhagymával, majd pedig megkenem őket a mangalica zsírral - ízlés szerint vastagon, vagy vékonya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése