2010. szeptember 15., szerda

Rukkolás, diós sült kecskesajt

Lássunk egy gyorsan elkészíthető, könnyű ételt, amit vacsorára szoktam összeütni, de akár ebédként is megállja a helyét meleg nyári napokon.
Hozzávalók (2 főre):
  • 10 db kecskesajt korongocska (az élelmiszerboltokban vagy hiper-, szupermarketekben a tejtermékeknél lehet kapni)
  • 1 doboz vagy zacskó előrecsomagolt rukkola
  • 50 g dió darabokban
  • oliva olaj
 
A kecskesajt korongocskák mindkét oldalát  magas lángon megpirítom kevés oliva olajban - vigyázni vele, mert ha túl sokáig sütjük és nem elég magas hőfokon, akkor a sajt szétfolyik... Ezt elkerülendő, inkább magas hőfokon, rövid ideig, nagyon kevés olajban ajánlatos sütni.
Egy másik edényben kevés oliva olajon megpirítom a diót. Miután barnára pirultak, kihalászom őket és a helyükre beleteszem a forró olajba a rukkolát. Keverés közben addig sütögetem, amíg össze nem esik, s meg nem puhul. 
Egy nagy lapos tálra tálalom az ételt: a tál szélére kerülnek a sajtkorongocskák, közvetlenül melléjük, körbe a pirított földimogyoró, középre  a megsütött rukkola. Mi rozs kenyérrel fogyasztjuk, de ha megpirítjuk a kenyeret még finomabb lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése