2010. szeptember 15., szerda

Glutén- és tehéntej mentes lapcsánka

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg RIZSliszt
  • 1,5 dl kecskejoghurt (szerintem kiváltható rizstejjel is)
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • olaj (én szőlőmagolajat használtam)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
A burgonyát meghámozom, a többi anyagot egy nagyobb tálban csomómentesre keverem. Borsot is lehet bele tenni. Hozzáreszelem a nyers, megtisztított burgonyát. A kapott masszát a palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket formálva sütöm ki. Különféle mártásokkal lehet fogyasztani - én pl. kecskejoghurtot kevertem össze bio darált pirospaprika krémmel, de lehet fokhagymás joghurttal is összekeverni - mindkettővel nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése