2010. szeptember 15., szerda

A receptekről általában

Úgy érzem, hogy néhány szót kell szóljak arról, milyen recepteket fogok várhatóan itt elhelyezni. Ehhez vissza kell nyúljak odáig, amikor kiderült, hogy családunknak van néhány étel allergiával küszködő tagja. Amikor beleástam magam kicsit mélyebben a témába, kiderült, hogy bizonyos ételek, amelyeket általában előszeretettel használunk a főzés során, nem igazán tesznek jót az egészséges szervezet számára sem. (Erről részletesebben majd a későbbiek folyamán.) Innentől kezdve kénytelen-kelletlen száműztem a konyhából a:
  • tehéntejet
  • tehéntejből készült tejtermékeket (kivéve a vajat, mert ahhoz ragaszkodom!)
  • fehérlisztet és búzakészítményeket (durumlisztet azért tartok!)
  • felvágottakat - kivéve a bio vagy házikolbászt
  • konzerveket (egyáltalán nincs!)
  • fehér cukrot.

Helyettük használok: 


  • rizstejet
  • kecske és juhtejből készült tejtermékeke, zabtejszínt
  • zablisztet, rozslisztet, rizslisztet, kukoricalisztet (ez utúbbi sűrítéshez és rántásokhoz kiváló!!)
  • bio kolbászt
  • akác mézet, repce mézet, juharszirupot, nádcukrot, újabban pedig nyírfakéregből készült "cukrot"

Így tehát receptjeim nagy része is a fenti alapanyagokból készül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése