2010. szeptember 15., szerda

Olvasztott kecskesajt paradicsommal és oregánóval

Íme ismét egy gyorsan elkészíthető, tehéntej mentes, könnyű recept vacsorára, ami nekem nagyon bevált (-mert kb. 10 perc alatt kész, isteni és egészséges! :) ). A recept Görögországból származik, és az eredmény nagyon finom.

Hozzávalók (2 személyre):
  •  15-20 dkg kecskesajt (bioboltokban és hétköznapi élelmiszerboltokban is lehet kapni egészben, natúr kiszerelésben - nem tudom pontosan a tömegét, de szerintem kb. ennyi)
  • olival olaj a sütéshez
  • kevés erős zöldpaprika
  • oregano (ha nincs, ez szerintem kiváltható bazsalikommal)
  • 1 nagyobb vagy két kisebb fej paradicsom
  • feketebors
  • só - ha nem eleve sós a kecskesajtunk
Kisebb láboskában felforrósítjuk az oliva olajat (annyit öntünk, hogy kényelmesen ellepje az edény alját), majd amikor felforrósodott, kicsit lejjebb tekerjük a lángot és belehelyezzük a kecskesajt darabot - ez a forró olajban igen gyorsan elolvad, közben kevergetem, hogy oda ne égjen. A megmosott, feldarabolt paradicsomot beleteszem az olvadó sajtba. Később következik pár szelet a feldarabolt erős paprikából - természetesen ízlés szerint tegyünk belőle, változó, ki mennyire szereti a csípőset... Aztán jöhet az oregano, kevéske só (ha nagyon sós a kecskesajtunk, akkor a sót elhagyhatjuk!), és a feketebors. Kevergetés közben az egészet hagyjuk jól összefőni, ez gyakorlatilag addig tart, amíg a paradicsomok szét nem főnek a masszában. Melegen tálaljuk. Teljes kiőrlésű, barna kenyérrel vagy pirítóssal ajánlom, illetve aki szereti az olajbogyót, annak érdemes  azt enni hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése