2010. szeptember 15., szerda

Juh- vagy kecsketúrós puliszka

Hozzávalók:
  • - 20 dkg kukoricadara
  • - kb. 1 l víz
  • - oliva olaj vagy mangalicazsír
  • - só
  • - kb. 100 g kecske- vagy juhtúró, vagy puha kecskesajt
  • - kevés mangalicaszalonna - tetszés szerint
  • - őrölt köménymag - ízlés szerint
Elkészítjük a puliszkát az előző bejegyzés alapján, de a hagyma és a fűszerek elhagyásával. Esetleg őrölt köményt lehet használni ízesítéshez - és természetesen a sót. Miután elkészült a puliszka, olajjal vagy mangalica zsírral kikenek egy tepsit és a megfőzött puliszkát átrakom bele és simára egyengetem a tetejét. Beborítom kecske- vagy juhtúróval, esetleg puha kecskesajttal. Aki szereti a szalonnát, az apróra vágott mangalica szalonnát süthet serpenyőben és ezt a túró/sajt tetejére szórhatja. Az így elkészült tepsit berakom az előmelegített sütőbe ( 150 C°fok) és kb. 10 percig sütöm, addig, amíg egy ici-picit megpirul a túró/sajt teteje. Erős paprikával szervírozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése