2010. szeptember 15., szerda

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:
  • 25 dkg olivás vaj (bioboltokban kapható, olivából készült "vaj")
  • 25 dkg bio juhtúró
  • 60 dkg gluténmentes kenyérliszt keverék
  • fél dl KECSKEjoghurt
  • 3 dkg élesztő
  • 1,2 dl RIZStej
  • 1,5 teáskanál só

Az olivás vajat kicsit felolvasztom és összekeverem a juhtúróval, a gluténmentes liszttel, a kecskejoghurttal és az élesztővel. Összegyúrom, majd hozzáadom a rizstejet és végül a sót. Jó egy órát kelesztem, majd ujjnyi (2-2,5 cm) vastagra kinyújtom a tésztát és kis lyukú szaggatóval kiszaggatom. Negyed órát még pihentetem a sütőlapon, aztán megkenem a tetejét olajjal (én szőlőmagolajat használtam). 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése