- 200 g zabliszt
- 120 g olivás margarin
- 150 g barna cukor
- 3 tojás
- 20 g kakaópor
- 70 g fekete csokoládé
- 100 g fehér csokoládé
- 1/4 evőkanál sütőpor
- 1 csipet só
- A mártáshoz:
- 1,5 dl zabtejszín
- 70g barna cukor
- 1 teáskanál vanília
Vékonyan kikenünk olivás vajjal 6 db, 1,7 dl űrtalrtalmú kis tűzálló sütőrformát.
A margarint és a cukrot elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojást.
A sót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport a keverékbe szitáljuk és összedolgozzuk. Ezután belekeverjük az előzőleg apró darabokra vágott csokoládét. Az így kapott tésztát elosztjuk a kis formákban. A formácskákat peremes tepsibe állítjuk, és a tepsibe a sütőformácskák feléig forró vizet töltünk.
A tortácskákat 150 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig gőzölve sütjük, míg a tűpróba során a fémtű száraz nem marad.
Sütés közben elkészíthetjük a mártást: a zabtejszínt, a cukrot és a vaníliát egy kisebb edényben felforraljuk. Addig hagyjuk főni, amíg a cukor el nem olvad.
A tortácskákat tányérra tesszük, leöntjük a mártással és azonnal tálaljuk. Nagyon fincsi!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése