2010. szeptember 15., szerda

Porhanyós csokitortácskák

Hozzávalók:
  • 200 g zabliszt
  • 120 g olivás margarin
  • 150 g barna cukor
  • 3 tojás
  • 20 g kakaópor
  • 70 g fekete csokoládé
  • 100 g fehér csokoládé
  • 1/4 evőkanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • A mártáshoz:
  • 1,5 dl zabtejszín
  • 70g barna cukor
  • 1 teáskanál vanília

Vékonyan kikenünk olivás vajjal 6 db, 1,7 dl űrtalrtalmú kis tűzálló sütőrformát.
A margarint és a cukrot elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojást.
A sót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport a keverékbe szitáljuk és összedolgozzuk. Ezután belekeverjük az előzőleg apró darabokra vágott csokoládét. Az így kapott tésztát elosztjuk a kis formákban. A formácskákat peremes tepsibe állítjuk, és a tepsibe a sütőformácskák feléig forró vizet töltünk.
A tortácskákat 150 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig gőzölve sütjük, míg a tűpróba során a fémtű száraz nem marad.
Sütés közben elkészíthetjük a mártást: a zabtejszínt, a cukrot és a vaníliát egy kisebb edényben felforraljuk. Addig hagyjuk főni, amíg a cukor el nem olvad.
A tortácskákat tányérra tesszük, leöntjük a mártással és azonnal tálaljuk. Nagyon fincsi!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése