2010. szeptember 15., szerda

Zöldbabfőzelék - glutén- és tehéntejmentesen

A következő receptet főként azok számára ajánlom, akik az ételallergiájuk miatt nem fogyaszthatnak fehér lisztet, glutént, tehéntejtermékeket. Természetesen bárki más számára is teljes szívből ajánlom, hisz nagyon egészséges és emésztése nem terheli meg a szervezetet. A zöldbabfőzeléket tehát a fent felsorolt hozzávalók nélkül készítem, mégis ízletes és majdnem teljesen olyan lesz, mint a "hagyományos" zöldbabfőzelék.
Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldbab
  • 2-3 evőkanál kukoricaliszt
  • oliva (vagy más) olaj
  • őrölt édes piros paprika
  • egy csomag friss kapor
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • kevés citrom leve
  • 1 evőkanál nádcukor 
  • 1,5 dl kecskejoghurt VAGY 2 dl zabtejszín
Sós vízben felteszem  főni a megpucolt, 2-3cm-es darabkákra vágott zöldbabot. A hagymát, fokhagymát  megtisztítom, apróra vágom. A kaprot leöblítem, felaprítom. 

Az olajban megdinsztelem a vöröshagymát, majd hozzáadom a lisztet, kicsit megkapatom, majd hozzáadom a fokhagymát (óvatosan, alacsony lángon, mert könnyen és gyorsan odaég!!), kicsit később a pirospaprikát és a kaprot is. Kis kevergetés után hozzáöntöm a kecskejoghurtot/zabtejszínt. Miután simára kevertem a "masszát", beleöntöm a megfőtt babot. Kevergetés közben felforralom és ízlés szerint lehet ízesíteni a citromlével és cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése